Παρασκευή μπίρας με ΚΙΤ Ζυθοποίησης

2020-06-12 22:15

Στο πλαίσιο ενός σχεδίου δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» με τίτλο «Ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος εν δράσει!» και υποδράση «Ουσίες και Οινοπνεύματα» παραγάγαμε μπίρα.

Χρησιμοποιήσαμε ειδικό εξοπλισμό - ΚΙΤ Ζυθοποίησης - και ημιέτοιμη πρώτη ύλη που αγοράσαμε. Αφού έγινε η κατάλληλη απολύμανση στο πρώτο ειδικό δοχείο διαλύσαμε σε 23lt νερό το ημιέτοιμο προϊόν μαζί με δεξτρόζη και την ειδική μαγιά. Κλείσαμε ερμητικά το δοχείο, τοποθετήσαμε την αεροπαγίδα και το αφήσαμε 12 ημέρες να ζυμωθεί. Μετά το πέρας των 12 ημερών κάναμε πυκνομέτρηση και αφού το προϊόν ήταν στον κατάλληλο βαθμό πυκνότητας, απολυμάναμε το δεύτερο δοχείο και μεταγγίσαμε το ζυμούμενο προϊόν, ώστε να μείνει το ίζημα της ζύμωσης στο πρώτο δοχείο, προσθέτοντας επιπλέον δεξτρόζη. Εμφιαλώσαμε το προϊόν σε απολυμασμένες φιάλες των 500ml και τις αφήσαμε για να γίνει η δεύτερη ζύμωση για 10 ημέρες ακόμη.

Στη συνέχεια βάλαμε στις φιάλες τις ετικέτες που σχεδίασε η αρχιτέκτονας Μαργούδη Ελένη και τις τοποθετήσαμε στο ψυγείο για ένα μήνα περίπου ώστε να ωριμάσει το προίόν.

Άρθρα

Πώς να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας

2016-10-02 22:49
Πώς να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας Οι μικρές...

Το στρες των εκπαιδευτικών και οι παράγοντες που συµβάλλουν στην επαγγελµατική εξουθένωση

2016-09-09 09:37
1. Το στρες των εκπαιδευτικών  Γενικά το...

Προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα στο διαδίκτυο

2016-08-04 01:08
Όσο πιο πολύ αυξάνεται η εξάρτησή μας από το...

Πέντε χορταστικές τροφές αλλά όχι παχυντικές

2016-06-22 22:37
Ιδανικός τρόπος για να χάσετε τα περιττά κιλά...

Τα οφέλη της άσκησης

2016-06-16 18:46
Τα θετικά που προσφέρει στο σώμα, στο πνεύμα και...

Βιταμίνες: Ποιες είναι και πού τις βρίσκουμε;

2016-06-02 20:27
Διαβάστε Εδώ

Γιατί κάποιος να επιλέξει σχολές που οδηγούν στα πράσινα επαγγέλματα

2016-05-09 21:10
Πράσινα Επαγγέλματα
<< 1 | 2 | 3