Αρτοποιείο-Αποστακτήριο

Στα πλαίσια του εργαστηρίου του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Γ' τάξης, που αναφέρεται στην "παραγωγή άρτου" επισκεφτήκαμε το αρτοποιείο του κ. Γουσόπουλου στο Νέο Σούλι Σερρών. Παρακολουθήσαμε όλα τα στάδια παραγωγής ψωμιού, από τη χρήση των πρώτων υλών μέχρι το τελικό ψήσιμο.
Στη συνέχεια ματαφερθήκαμε σ' ένα διπλανό κτίριο που ήταν εργαστήριο παραγωγής τσίπουρου.
Έτσι ενημερωθήκαμε και για το εργαστήριο του μαθήματος "παραγωγή αποσταγμάτων".
Οι μαθητές παρακολούθησαν την διαδικασία παραγωγής με τη βοήθεια του άμβυκα που υπάρχει στο εν λόγω εργαστήριο. Στη συνέχεια κάναμε και μια μικρή γευστική δοκιμή του παραγώμενου προϊόντος!!! 

Φωτογκαλερί: Αρτοποιείο-Αποστακτήριο

Άρθρα

Το γράμμα ενός διευθυντή σχολείου έκανε πολλούς γονείς να αναθεωρήσουν την συμπεριφορά τους.

2017-03-12 22:25
Πρόσφατα, ένας διευθυντής σχολείου στην...

Τι στο καλό είναι το Μπλε Κρασί;

2017-03-12 21:29
Διαβάστε εδώ

Τι είναι οργανική, βιολογική, συμβατική, βιώσιμη και βιοδυναμική αμπελοκαλλιέργεια;

2017-03-12 21:25
Διαβάστε εδώ

Η εμμονή με τις «υψηλόβαθμες σχολές» και τα «καλά επαγγέλματα» βλάπτει σοβαρά τα παιδιά και την παιδεία

2017-02-27 22:55
H επιτυχία στο Πανεπιστήμιο είναι ο ελληνικός...

Έξι μύθοι για την αυτοκτονία που όλοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν

2017-02-22 23:52
Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Τι είναι τα ψηφιακά αποτυπώματα και πώς να παραμείνουμε ασφαλείς;

2017-02-02 22:50
Τι είναι τα ψηφιακά αποτυπώματα και πώς να...

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Τι μας συμβουλεύει ο Ε.Φ.Ε.Τ.

2016-12-29 22:21
Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Τι μας συμβουλεύει ο...

37 ταινίες με θέμα την εκπαίδευση

2016-11-27 22:58
37 ταινίες με θέμα την εκπαίδευση

Το φαρμακείο της φύσης και τα κρυολογήματα του φθινοπώρου

2016-10-19 22:40
«Τα πάντα στη γη έχουν ένα σκοπό και κάθε βότανο...

Μειώνεται σταθερά ο πληθυσμός στην Ελλάδα

2016-10-13 22:19
Μειώνεται σταθερά ο πληθυσμός στην...
<< 1 | 2 | 3 >>